Friday, August 12, 2011

Hasil lukisan digital guna Adobe

Kebelakangan ni, susah betul aku nak tidur..tadi pun aku tak dapat nak tidur..teringat pulak member aku pernah post satu video, orang tu lukis gambar guna software Adobe Photoshop je..memang cantik macam bawah ni..:

jadi, aku nak try la jugak, teringin..aku habiskan masa sejam lebih..tapi aku memang tak reti la teknik diorang guna, hentam guna teknik sendiri ja...hasilnya macam kat bawah ni:

Tak menjadi kan?..Mula-mula aku nak ambil gambar artis, tapi susah la, banyak sangat kombinasi warna..aku cari gambar yang senang-senang sikit, jumpa la gambar kawan aku ni..:


Jangan gelak..ni percubaan pertama..nanti bila free aku nak cuba buat lagi, nak belajar sikit teknik-teknik..seronok jugak belajar benda baru macam ni..korang pun kan ada yang suka sangat doodle, aku lak suka digital painting ni.. ^.^


23 comments:

Solihahazahar said...

edit gune ps mmg besttt :D

Nurul Syafiqah said...

nice try... nnt da terer bley buat tutorial kannn..

::Cik Pija:: said...

sekali sekala tgk kelainan org buat digital painting pun okey gak. sblm ni banyak sangat org asyik buat doodle je. mcm pesta doodle lak. hahahaha, pasni mybe pesta digital painting. nice try! :D

shafmechy said...

soliha: slalu mmg sy guna utk edit ja, kali ni lukis, agak susah..

Nurul: haha..kalau nak taraf terer tu jauh sekali kot =P

cik pija: susah sikit nak jadi trend rasanya, susah benor..org mana suka susah2..hehe

ZWAN SABRI said...

wah! boleh tahan.. nanti bolehla bwat business melukis.. ;)


MySuaraBlog: Bible Di Link Blog Anda

syarifahsidrus said...

cantiklaaa, cam poster dah tengok :)

syarifahsidrus said...

eh, bukan poster, potrait..haaa

shafmechy said...

zwan: xbleh sampai bisnes..aku bukan ilustrator yg pro =P

syarifah: mmg potrait pun, cuma dilukis guna tool brush dalam software adobe photoshop, sbb tu dipanggil 'digital painting'..guna paint pun boleh, tapi leceh..

Asyila Zainuddin said...

h0h0.. tak reti la.. tak cukup kreatif.. ngee..

syrupmasin said...

oke lepas nih bole bukak kedai..err kawan ke tuh?? :D

Fathiah Hamim said...

eh jadi kott fuyooo

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

oklah tuh, touch up lagi kat bahagian dagu and pipi.. uihh! komen pandai.. try buat sket fee..haha..kalau bg kat fee, ntah apelah jadi..mmg fee takde seni..bab2 seni mmg fail..HAHA..

Umi Asura Sanusi said...

kretipnyerrr..

Tasha said...

huhu,,,reti la judak tu

dah try tp x jadik...=.=

Edy Fee said...

hampir serupa..cume bhagian dagu tu je lari sikit

Liyana Zahim said...

Kesian nnti pelukis2 tanah air.. Heheheh~

Aimifiqa said...

pergh. 1st time edit pun dah lawa. mmg ade seni. lepas ni boleh la buatkan satu utk sya ye. hihi

ekin alias said...

lma2 jd la heeee

shafmechy said...

asyila: sy pun x kretif gak..=P

syrup: kawan ler..tp dia ada bf dh..xleh kaco..haha

fa: kureng sikit..hehe

fee: haha..no problem

umi: thanks umi =)

tasha: sikit boleh la..

edy: ha'ah..x reti nk repair..haha

liyana: ala, liyana penulis, sy pelukis.. ^.^

Aimifiqa: boleh2, tapi kena bg gambar yg senang.. =P

ekin: Insyallah..practice make perfect

alif haris said...

nice try la bro :)
eh sape tu ? haha

shafmechy said...

member aku..nk ngorat ke? haha

~Areep~ said...

cantek awek tu.. hehe,, selain ps ade lagi software yg best korang untuk lukisan digital download :

http://rreeplink.blogspot.com/2011/10/artrage-2520-keygen-11mb.html

Anonymous said...

lukis guna adobe illustrator lg senang bro...senang ekjas kaler..