Thursday, April 21, 2011

Dunia Dah Terbalik: Perempuan lak kacau lelaki

Entry aku ni bukan nak menyinggung atau kecil hati mana2 pihak, minta maaf kalau ada yang terasa, aku sekadar nak berkongsi apa yang terjadi dari sudut pandangan aku..

Baru-baru ni (x sampai sebulan lg kot) time aku tgh ambik test, phone aku vibrate tanda ada org call, slalunya klu org call aku ni mesti smthing important nk gtau kt aku, jrg sgt org call aku just nk sembang2 kosong (org single la katakan), abis test ja aku call no tu blk...

Aku: hello, sapa ni?
Dia (girl): hello, sapa? org la..
Aku: (loyar buruk plak dia ni) tau la org, takkan kucing bleh jawab tepon kot, td call nk cari sapa? ke silap no?
Dia: cari org..hikhik..sat2..satg msg, nk masak...
Tut....Tut...dia letak tepon.
.............................................................................................................................................................

Pastu dia msg..berikut adalah beberapa msg antara aku dan dia sampai la yg baru-baru ni..dia budak lepasan SPM yg baru abis PLKN....msg yg aku igt...mesti ada tanya apa motif aku nak crita benda...teruskan membaca ye...bayangkan anda ditempat sy
.............................................................................................................................................................
SMS

Dia: sowie masak td
Aku: ha, nak cari sapa ni?
Dia: xda cari sape, saje main tekan2 no pastu dpt no ni. Bleh kawan?
Aku: klu niat nk kwn x kisah.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk encem x?
Aku: ha? mana nk tau, depend la kt org tu nk nilai sy cmna
Dia: sy ni nk kata cantik x jugak, x cantik pun x jugak...
Aku.: oookkk....(nape ngan dia ni)
Dia: ok je reply? awk, sy pelik la nape ex bf sy cakap sy cumel?
Aku: tiap2 org kn minat lain2...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: sy ni x pandai la awk, awk nk ke sy yg x pandai ni?
Aku: (ah, sudah, xkan dia igt aku suka dia kot) sy xkisah la kwn ngan sesapa pun..
Dia: sy x cantik pun awk x kisah?
Aku: ye..kita kalau nk berkwn jgn memilih...

pastu aku dh mula bz ngan assgment, klu org msg pun aku lambat reply, ambik masa 10-15 minit gak nk reply..dia dgn seronoknya msg aku x sampai 5 min pastu misscall aku, misscall lg dan lg..aku masih bersabar..balas je msg dia..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk bleh call sy x?
Aku: nk buat apa? (kredit aku pun topup RM10 je utk 2 bulan)
Dia: saje windu suara awk
Aku: (ouch, ni mcm bkn ayat sorg kwn dh..meremang aku baca) er, x cukup kredit la
Dia: x pe la xnk call, sape la sy ni kan..
Aku: (eh, buat ayat majuk lak dia??) ok la, sy ada asgment perlu disiapkan. bye.
Dia: kalau xnk msg sy gtau la xnak, fhm, bye.
Aku: (erk, aku lak kena marah?)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk suka sy x?
Aku: sbgai kwn.
Dia: awk mesti xnk terima sy sbgai gf sbb sy x cantikkn
Aku: setahu sy, dr awal dulu sy cakap nk kwn je kn..
Dia: mmg agak dh awk cakap cmtu. kalau ye pun jgn buat sakit ati org.
Aku: (pening aku ngan dia ni) btol la sy cakap, kawan saje niat sy, lg pun sy baru knal awak 3 hari tau, tau nama saja, rupanya apa semua sy xtau...
Dia: yela, alasan..xyah la nk sedapkan ati sy
Aku: sy minta maaf kalau sakitkan ati awk, tp tu yg sejujurnya
Dia: sy kata jgn pedulikan sy, awk fhm x?
Aku: (ish, rasa mcm nk mencarut ja...sabar shafiq sabar..)

aku trus x reply msg dia sbb aku pun bz dgn asgment n test yg berlambak

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: elo, minta tlg skit.
Aku: (eh, elok plak dia msg aku) ada apa?
Dia: kawan sy nk apply kt uitm, cmna ek nk bg senang dpt?
Aku: make sure dlm borang UPU tu, 4 pilihan utama dia letak uitm saja, at least 2 pilihan utama la klu x bleh 4 pun..
Dia: tp dia nk apply medik..dia dpt 3A je
Aku: ha? 3A susah la nk dapat medik...
Dia: awk kn dok uitm, tlg la rekemen dia masuk sana, dia nak sgt medik ni...
Aku: halo, sy pelajar uitm je, xleh nk membantu bab2 rekemen (klu bleh dh lama adik aku masuk uitm)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Yang last msg dari dia

Dia: cousin sy hilang td, umur 3 tahun
Aku: cmna hilang? dia main mana? dh jumpa blum? (aku jenis concern skit)
Dia: dh jumpa dh..klu sy hilang awk risau x?
Aku: sapa2 hilang pun sy risau
Dia: tp klu sy hilang wak lg risau kn?
Aku: (awat pulak dh dia ni) yeye..cousin awk td org jumpa kt mana? (cuba tukar topik)
Dia: ntah, mak gtau dh jmpa..awk, sy nk tnya skit
Aku: apa?
Dia: nape awk syg sy ea?
Aku: (tgh minum air trus tersedak, ni dh lebih...)

Tup..trus x rply msg dia sampai arini..byk kali dia call, byk kali dia antar msg buat ayat sedih, tp aku terpaksa x layan...kalau btol dia nk kawan mmg aku x kisah, nk bergurau syg2 ke apa ke xpe lg, ni bukan gurauan namanya...bleh bayangkan x, total stranger yg kita knal melalui sms, baru 3 hari, dok buat syok kata kita syg dia, treat kita mcm gf/bf dia? ex-gf aku 4 tahun dulu pun xde buat cmtu...masalahnya dia still x dpt accept yg aku cuba avoid dia, still sms n call aku..dia ada 3 no phone maxis, celcom n digi..aku xtau no digi dia, so kalau ada ja no digi x dikenali call, mmg aku x angkat..takut dia yg call..hehe...xde ke sapa yg bleh call dia gtau "tlg jgn kacau bf sy dh bleh?" ...... =P


38 comments:

SYAHIDAH PAMIDI said...

HAHA,,,ade jugak pmpuan cmtu eak,,syok sndri lor,,,wt malu kaum HAWA je,,,meh aqu tolong ,,,

shafmechy said...

ala..manusia ni mcm2 jenis ada, x kira girl ke boy...btol ke nk tlg..hehe

kucarkacir said...

hahaha..
sian kau..
kena kacau ngan pompuan..
untung namanya..huahauhaua..

shafmechy said...

xde nk sronoknya klu cmtu kucarkacir oi..haha

Nonie said...

rsanya pompuan tu pshico kot.hahaha


ade plak cmtu..myb jgk die masih mentah,bru nk kenal dunai

NuryBella said...

HAHAHHAHAHAHA
geli pn ade gak aku bce msg bdk pmpuan ni...pschycopatic + pathetic! tp bse la tuh..bdk skolah lps SPM mmg mcm tu...trick men tekan2 num ni trick bdk skolah je dlu...lawak la weh....cian hang..AuwwwW~ :P

SYAHIDAH PAMIDI said...

meh la,,,org memerlukan bntuan,kite mzty tolong,,nnti klo kite ssh,org plak tolog kite

Budak Kampung said...

3a nk amek medic??haha..nnti msa operate org,trtnggal gunting dlm perut..haha

shafmechy said...

nonie: agaknya kot..kurang pengalamn lg kn..

noorie: yg aku ni lg la x tahan geli..haha

cida: tlg eh..ni number dia 0124718341 suka2 ja aku bg no org, terpaksa..hehe..tp kdg2 dia on celcom or digi

bdk kmpung: 3A bleh ja klu dia btol minat, tp masalh sistem pendidikan kita yang x bnarkan..tol x..zaman Ibnu Sina dulu, sapa minat apa, blajar je..xperlu nk lulus spm ke apa ke

SYAHIDAH PAMIDI said...

ade num celcom dy x???sbb aqu gne clcom

shafmechy said...

0135242439 klu xdpt tu maknanya dia tgh guna no lain selain celcom la tu..dia satu ja kot enset...thks tlg =)

SYAHIDAH PAMIDI said...

ok ;)
my pleasure

mOon jOhari said...

Salam Ziarah
malu je gegel mcm ni...bdk baru nak naek la ni dik...sabO je la...

little cart00n said...

ni memang stranger abis ni!
hahaha

shafmechy said...

yup..total stranger..huhu

karut marut inche hlovate said...

euwww~ sungguh memalukan kaum lorh budk ni..memg rimas kalau kita kate kawan je tapi die dok call and mesj je. huhh dapat bygkan macm mne rase layan org mcm ni..kita senasib la haha

Aida Omar said...

haha..gelak abeh baca entri awk nie.
aduii.buat malu pmpn je ah minah tu..
SS la tu..agaknye die penah jumpe awk kot scr sembunyi2. tak pun secret admire..woot2.

jgn layan org mcm nie..menimbulkan kerimasan je.

shafmechy said...

x..dia x pnah jumpa sy..berdasarkan cara tu..mmg dia main tekan2 ja no..sbb dia ada gtau, ada adik angkat, abg angkat, hasil dari tekan2 dia..hehe

ainina jelani said...

miahaha. ape lah pempuan tu. ish ish. kelaka pun ada. huhuhuhu. nah gula2 lagi sebb kau buat aku happy harini:)

shafmechy said...

yee..dpt dua gula2 dh arini..hehe

liyana nana ♥ said...

uhh ! tak sokong entry nih . HAHA ;D

Princess Airin said...

Airin setuju sgt2..sampaikan bdak2 prmpuan pun dah x der segan silu kcau and ngorat laki..apa nak jady tah.. =,=

shafmechy said...

liyana: hehe..pnah buat ke? =P

airin: zaman skrang mcm2 bleh jd..huhu

l i n T e d d y said...

huhu..sabor ek..mybe dia lonely kot..tetiba shafiqq gi melayan dia plak..memang dia ngap la..huhu..

shafmechy said...

haha..sbb terlebih kena ngap yg den x tahan tu..

terataiflowerz said...

hahahaha malam2 bce entry ni...erm hilang stress study..dpt gelak...desperate kot die tu..kjadian cm ni penah jd kat member..n pmpn tu psycho smpai nk bunuh diri kalo xlyn die..ermm maybe itu kelemahan die kan...

shafmechy said...

manusia ni tiap2 satu perangai lain2 kn...jgn dia bunuh diri lak dh la..rasa bersalah la pulak sy..hehe

Miss El said...

hai shafmechy :)

hahaha. that girl desperate kot. budak baru abis sekolah la kate kan.

kalau el, memang tak layan langsung gak. menyemak je reply mesej strangers. ;p

shafmechy said...

sbb niat kawan dia cakap, tu yg layan je. klu kwn x kisah sesapa, bila dia start perasan tu yg annoying...huhu..

..miss hana.. said...

adeish...wujud pompuan mcm ni erk...
malu2...
^_^

shafmechy said...

biar kt dia..kita jgn jd cmtu dh la..hehe

Cik Najwa said...

ewww, menakutkan.

hunny zariq said...

hehe bru lpas baca entry ni..lawak nya,.. x memasal kn tnya "knpa awk syg saya?"
hahaha..

shafmechy said...

yup..tu yg xleh tahan tu..serius tersedak, mmg time tu tgh minum ngan member kt kedai...huhu

Hussaini Mustafa said...

AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Just call me "Rasyidah Ishikawa" said...

xD

Wahida Nasution Thakhrim said...

AcHiKz pun pernah kena juga.. siap kata nombor telefon AcHiKz ni cantik kombinasinya.. dia main tekan2 aje.. tak sangka lak dapat..
siap minta gambar AcHiKz lak tu.. tak malu betul..

shafmechy said...

haha..ada byk lg rupa mcm tu..main tekan2..hehe