Saturday, April 16, 2011

i-City: Bayar la kalau nak masuk

Sebut je pasal i-City, mostly org sebelah Selangor tau apa itu i-City, utk sesapa yang tak tahu lg, dtg la Shah Alam tgk..i-City penuhi dgn cahaya lampu, kecil dan besar..semuanya berlampu, pokok, haiwan, bangunan...Aku igt lg 1st i-City dibuka, tak byk benda yg ada dlm tu, tp kalau tak silap aku masuk free...Tapi, beberapa bulan kemudian, aku dapat tahu yang masuk dgn kereta kena bayar RM5, nasib baik la aku pergi ngan moto, free je la...lps tu sampai hari ni aku dh tak pergi dh walaupun dkt sgt dgn rmh sewa aku...

Tapi kenapa aku sibuk pos pasal i-City ni? Sebab, baru-baru ni aku ada bersembang ngan member aku yang baru lepas teman member dia ke i-City...dia ajak member dia berjalan kaki je sebab klu naik kenderaan kereta atau motorsikal sekarang ni dah kena bayar, RM5....So, ok la, dia pun berjalan je la..sampai je main road ke i-City tu, dia dgr mcm ada org pggil, "dik, o dik"..dia igt org tu nk kacau dia (member aku tu perempuan) dia buat tak tau..pastu org tu pggil lg. "dik, nk masuk kena bayar dik"..kena bayar RM3 sorg, siap ada kupon bayaran lg sebagai bukti...huh, lebih baik dia naik keta ja, sebuah keta bleh 5 org, RM5..soo baru sorg RM1...

Bukan tu saja, dalam i-City tu pun byk yg dh kena bayar..contoh mcm Snow Walk, klu tak silap member aku cakap kena RM25..ada game dia baru letak..kena bayar...pastu, ada certain tempat tu kalau nk ambil gambar kena bayar..member aku tension gak la semua kena bayar....nak buat cmna kan, nak tampung bil elektrik yang tinggi, terpaksa la...haha..(kalau ada silap info tlg gtau aku) So, kalau nak dtg tgk, prepare duit byk sikit ye..=)

Pic: sumber dari google



9 comments:

Siti Aziz said...

alangkah indahnyer jikalau di hutan sintak ada benda2 meriah mcm nie..hahahahaha

shafmechy said...

hahaha..x dpt dibayangkan betapa indahnya kan..=P

Siti Aziz said...

ops!! teruja sangat menaip dalam gelap.. sintak xda dalam peta..SINTOK baru betui!! hahahahahahaa.. indah2.. hahahahaha

shafmechy said...

uih, x elok tu menaip dlm gelap =)

Qaseh Nur Cahaya said...

dh pergi sini...tempat dia memg cantik tp agak panas sb wad lampu kan..hehe..ada rumah salji tp xsempat nk masuk..hehehe

karut marut inche hlovate said...

hari tu pergi kena byr rm 10 satu kete

shafmechy said...

uih..naik lg ke utk kete? mak aih

MissSyarniFarida said...

dah try karaoke kat i city?
RM5 je for sejam!

;D

shafmechy said...

tp nak masuk lg kena bayar..huhu