Wednesday, April 27, 2011

Kenapa Harus Ada Perasaan Hasad Dengki dan Negatif ??

aku dh lama tgk sikap ni dlm bangsa kita, dan sikap perasaan hasad dengki (PHD) ni mmg x pnah lekang dari bangsa kita..knapa la agaknya kn? mugkin sbb tu bangsa kita ssh nk bersaing dgn bangsa lain...aku nk kongsikn apa yg aku tgk PHD ni sentiasa ada walaupun benda tu sgt remeh...

hari Isnin lps aku tgk MHI tv3, member aku ada dijemput utk bercakap ttg demam KPOP yg melanda skrang ni..dia ada gtau, dia dimaklumkan ahad pg, tp isnin pg, kul 5 pg dh kena ada kt media prima..dia mmg x well prepared sgt..dh la dia x pnah live kt mana2 tv...mmg pucat muka dia mlm tu, tmbh2 lak yg kes ada penulis newspaper yg tulis negatif pasal kpop ni..bila dh abis rancangan tu, ini lah comment2 org kt facebook MHI..


kita tgk comment 1st.."uitm boy.." aku xtau mcm mana nada dia, bg aku ayat tu bleh membawa 2 maksud:
1) "eh2, uitm boy la" (nada bangga)
2)"ele....uitm boy....camtu la...." (nada memperlekeh)
so, no comment utk comment yg ni..



1st, tgk yg comment "gelabah abes, rase meloyakan, boleh muntah tau x td"...comment ni membuat aku tertanya2...so what klu dia gelabah, sapa yg x gelabah klu 1st time live yg berjuta2 org tgk?...eh, ko x gelabah ke...hebatnye (sambil letak tgn kt bahu, mata tgk atas)..dan apa yang membuatkan ko loya? gelabah dia?..aku x loya pun..x fhm aku kenapa ko perlu cakap cmtu..sepatutnya ko bg la comment ttg kpop tu mcm yg org lain comment..bukannya ttg bdk tu..aiyooo..


tp apapun lebih byk komen postif berbanding negatif...cuma itulah aku aku masih x fhm sampai skrang, ada ja smthing pelik skit kita buat (silap pakai baju pink + hijau ke), pasti ada segelintir yg akan mengata..dan yg segelintir ini lah yg jadi virus kpd kita..ini baru perkara kecil..klu perkara yg besar aptah lg kn...

P/S: klu ada nama korg termasuk dlm gambar2 di atas ni, minta maaf la ye...

13 comments:

nurelinda said...

benci k pop.nyehehehe :p

shafmechy said...

=P...sy lak x minat mana2 muzik pun..dgr je apa yg ada

BebelanNiaSuhaimi said...

well..2 la melayu..tak penah senang dgn kesenangn org lain..
(bukn semua melyu mcm 2)

shafmechy said...

segelintir ja cmtu kn..

FizA said...

kpop the best!! aigoo.. ^^

shafmechy said...

fiza ni minat kpop ke..huhu

Ämêêr况l ßålqï§ said...

huh, kepada HATERS di luar sana, sukati kitorgla nak suka ape.. takkan tu pun masalah gak? haish~ kurang-kurangnya kitorang tak buat masalah pun. cemburu buat apa? taulah takde talent.. ades~

Wahida Nasution Thakhrim said...

suka dengan kevin woo komen.. walaupun agak panas dan sensasi tapi AcHiKz rasa apa yang dia komen tu ada benarnya..

tapi tak boleh la nak kutuk2 dengki2 ni.. selera masing2 tak sama.. ada yang kita suka org lain tak suka.. macam tu juga sebaliknya.. kena terima la..

shafmechy said...

yup..klu x suka, biar je or cakap je x suka..jgn kutuk2 kn...free je dpt dosa..

terataiflowerz said...

semua org ade minat sendiri..so biar kan la kan...hermm maybe die jeles kot sbb xdpt masuk tv..kehkeh

shafmechy said...

hehe..maybe..

FizA said...

shaf >> adoi..cam pelik plak boh nma shaf..hehe.. of poz i minat kpop.. annyeong!! hahaha

Hussaini Mustafa said...

thank you for backing me up bro. haha! xpelah itu pandangan diorg. kita mmg xpenah akan dapat memuaskan semua org. Janji jage periuk nasik sendiri sudehh kan. =P




hidup Kpop,
haha!