Friday, April 29, 2011

Ada gak blogger camtu ke?

Blogger mcm mana yg aku maksudkn? kalau yang bab2 blogger follow org pastu bila org tu follow dia balik, dia unfollow pulak org tu, xtau sbb apa, tp yg tu mungkin isu lama, dh byk aku dgr..so xnk kata apa pasal tu

Yang aku x pnah terfikir:

Ini yang aku alami sendiri semlm time tgh dok sronok blogwalking...aku sampai kt satu blog ni, xnk gtau blog mana, nnt korg bleh kesan lak orgnya (aku pun lupa blog mana satu)...time tu blog ni follower 198, aku lak teringin nk jd follower ke-200 dia, sesaja ja..so aku tggu la dlu sambil blogwalking kat blog org lain, sambil tu dok refresh gak blog td ni...dua tiga kali refresh follower dia dh jd 199, aku pun apa lg, cepat2 tekan follow..dan jadilah aku follower ke-200..

tp ntah cmna terdetik kt hati aku nk refresh blog tu, bila aku fresh, aku terkejut, gambar aku dh berubah tempat dgn follower ke-199 td, maknanya, aku dh jd ke-199, yg follower ke-199 td bertukar jd ke-200..cmna bleh jd cmtu ?? adakah sistem blogspot yg silap/bug.. atau dia unfollow pastu follow balik semata-mata nak jd follower ke-200??

Aku x kisah pun semua tu, cuma rasa 'funny' pun ada bila nmpk ada sanggup buat cmtu...haha..aku sanggup tggu, dia lak sanggup unfollow pastu follow balik..haish..mcm bdk2 kn..hehe

P/S: sorry ye klu ada terasa.

20 comments:

kucarkacir said...

haha
ade jugak org yg buat camtu..

LINDAHERY said...

hhehe..funny pulak kan..nk kejar nom.200 punye pasal :)

Shaherah said...

hahah memang ada yang macam tu.. tak tahu apa masalah die.. yang lg best dh ckp follow.. tp sbenar nyer x follow.. tu pun prangai hampeh.. >.<"

shafmechy said...

shahere: haa, yg tu lg x best, x adil kn, menipu namanya...

syrupmasin said...

wuahaha..ade eh sampai macam tuh sekali :D

shafmechy said...

ada je...hehe

noorae said...

budak xpegi sekolah la tu.ade pulak wat perangai mcm tu..haha

Aida Omar said...

hahaha...mcm2 la
buat pnt kamu je tunggu, aleh2 dia pula yg ke 200.

shafmechy said...

haha..x kisah pun

SyAE SyEa said...

huhu..tu psl follower..
sye kne kat belog sndr..follower da cech 200,smgt laa nk wat n3 psl folower uh..lps je pblish post,tgok blek,eh follower jd 199..
sala spe la ek..da malu..ish3 -_-

shafmechy said...

maknanya ada yg unfollow awk la tu kot..x baik btol..

SyAE SyEa said...

haa..tau ta pe..saba je laa..da la belog bese2 je..na xcted sket da ad yg hasad dgki...hua3..mcm2 '_'

shafmechy said...

hehe..xpe, cubaan dlm dunia blog =P

SyAE SyEa said...

btol lah..cubaan...
haha^^

nurul nadia nasir said...

lerr ade jugak yg buat cmtu..semata2 nk jd folowwer ke 200 hehe lawaklah

nur dhiya' aida said...

haha . lawak . ad gak possibility wujud blgger macam tu . hehe . rasenye die suke no 200 kot (:

man said...

ragam manusia...rambut sama hitam, hati lain2.

nusrah said...

eh macam2..
boleh ke unfollow blog tu balik??
mane ad butang unfollow..ke sy yang ketinggalan zaman??

FaTinFiRDaUs said...

ehh.. mcm 2 plak.. ntah pape..

shafmechy said...

bawah nama kita kt mana2 blog kn follow kn ada option, bwh option tu ada site setting, kt situ ada link 'stop following this site'..itu la yg unfollow..jgn buat cmtu ye...hehe