Tuesday, April 19, 2011

Wajah Seiras ???

Pagi td time tgh tggu bas nk blk kg, aku ternmpk la sorg mamat ni dr jauh, nmpk mcm member aku, tp dia buat apa naik bas kt Shah Alam? dia study kt KL, baik dia naik kt pudu yg baru tu ja...lama sikit tgk, bila dia dh dekat, rupanya pelanduk dua serupa, lain sikit..yg klon ni lebih chubby..haha

Terigt aku bab2 pelanduk dua serupa, zaman sekolah menengah dulu byk member aku mirip2 ngan junior kitorg, siap dalam majalah sekolah, kami buat ruang gambar "Kembar SMSTSP" (SMSTSP nama sekolah aku)..selalu diorg la kami usik, jadikan bahan gurauan..aku bernasib baik xdak yg mirip...

Tapi..nasib baik tu x pjg, masuk je diploma kt UiTM Penang, hah, member aku perasan muka aku mirip senior yg jaga mggu orientasi kami..dapat la gelaran abg senior tu smpai skrang (gelaran tu dikalangan housemate aku je yg guna, rahsia), plg x tahan, ada sorg lect time diploma tu cakap muka aku mcm Aliff AF...yg tu mmg x benar, xde persamaan langung k..korg bleh tgk sendiri..

Haa..yg plg baru, member-member aku yg baru aku knal setahun dua cmtu, jrg2 jumpa..diorg cakap muka aku serupanya ngan mamat ni, bg aku x mirip sgt pun,...cuba teka sapa? tgk gambor bawah ni...




Tak sama pun kn? rambut sama la..haha.. klu korg ada baca entry pasal pulau pangkor aku tu, kt pulau pangkor  tu mmg aku jadi bahan usikan la, jumpa je aku pggil "khairul fahmi, nk g mana?"...plg aku nk tergelak, blk dr pangkor, ada member aku ni xtau nama aku walaupun sama2 dari diploma uitm penang, bleh dia tnya aku "nama ko Fahmi ke?"..tergelak aku...selama ni dia xtau nama aku rupanya..sedih pun ada =( ....... plg aku pelik jiran bawah rumah sewa aku (rumah flat jer) pun boleh kata cmtu..aku ada lalu depan rumah minah ni, tgh sidai baju ngan adik dia..lps aku lalu tu aku terdengar la dia tnya adik dia..."dik, td tu muka dia mcm pnah tgk, mcm yg keeper M'sia tu, apa name tah..." adik dia pun jwb "kairul fahmi che mat" pastu diorg gelak berdua..hampeh..tp prestasi khairul fahmi dh jatuh nmpknya...hmm

Pengalaman korg lak cmna?? =)

12 comments:

FizA said...

sama kat rambut n kening ja.. tp kening dia nipis skit..hehehe..
gelaran apakah?? adakah sy tau?hihihi.. :P

shafmechy said...

buat xtau eh gelaran tu..haha

FizA said...

mula huruf c ka?hahahaa

shafmechy said...

shh....

FizA said...

ok2...hehehee

kucarkacir said...

tang mana seiras nya??

shafmechy said...

tu yg aku xtau tu..klu tgk pun rambut ja la spiky...

Nurun said...

bentuk muka yg lonjong itu sme.

LINDAHERY said...

bentuk muka sama :)

shafmechy said...

a'ah..lonjong..hehe

Pja Ismail said...

oh noooooooooooooooo

shafmechy said...

pja..........