Wednesday, April 20, 2011

Mimpi Tak Berwarna ?

Mimpi apa semalam? korg igt x, apa warna yg ada dalam mimpi korg?? Kebykkan takda warna kn? Aritu aku ada terbaca dalam newspaper kt sudut fakta menarik, "tahukah anda sebenarnya mimpi kita tak berwarna?" bila terbaca ayat tu, aku pun cuba recall blk mimpi aku semalam...mmg..mmg x berwarna..menarik fakta ni...TAPI, baru-baru ni, aku bermimpi dan dalam mimpi aku mempunyai warna, tp dua warna ja yg aku igt, pink n biru...sedar-sedar je dari mimpi tu trus terigt fakta td...kata mimpi xda warna, apsal aku punya ada warna..xpe la, biarkan dulu...skali lg semalam aku mimpi, baru mlm td, mimpi transformer, hehe...robot tu warna kuning, mcm bumblebee dh rupanya..

pic from google

So, aku dh btol2 wonder, btol ke mimpi kita x berwarna? tak kn la aku abnormal...aku pun minta pertolongan En. Google..dia tolong carikan website yg mengkaji tentang mimpi...ada satu website ni, dia explain semua ttg mimpi kita, fasa-fasa tidur, kaitan mimpi ngan realiti, dan byk lg...aku cuma baca pasal warna dlm mimpi...yaa..sebenarnya mengikut kajian, mimpi mempunyai berwarna, mcm kita tgk tv..tp kebykkan org cakap x berwarna sbb bla kita bangun dari tidur, kita punya otak lupa warna-warna yg ada dalam mimpi tu...kadang-kadang otak kita lupa trus yg kita bermimpi, bila sedar, rasa mcm x mimpi apa, tp kita mimpi..setiap kali tidur kita akan bermimpi...nk tau lebih lanjut tgk website ni >> Dreammoods
hehe..aku normal..

pic from google

22 comments:

FizA said...

mimpi trnsformer tu..hehehe

shafmechy said...

mimpi kita xleh control..haha

FizA said...

msti sblm mimpi tu nk sgt2 trnsformer kan..kan? hehehe

Nonie said...

tp nonie slalu mimpi ade warna purple...hehehe

shafmechy said...

nonie suka purple ke? =)

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

Budak Kampung said...

len kali bsoh kaki dlu sblum tidoq..haha

Applepinkcomeyy said...

mimpi awk wrna pink ? wah wahhh :D

shafmechy said...

hehe..sampul surat warna pink..

karut marut inche hlovate said...

malam ni harap2 tido ade mimpi..sok bgun2 je nk ingt blik mimpi tu bewrne ke tak..

shafmechy said...

hehe.giv a try

karut marut inche hlovate said...

ujikaji sudah dijalankan mimpi saya ada warna..tak hitam putih hihi

shafmechy said...

warna apa ye? =)

karut marut inche hlovate said...

warna punch card..kuning haha

shafmechy said...

haha..ni teori baru...kita xbleh igt lebih dari 2 warna dr mimpi kita, (sendiri punya teori)...hehe

karut marut inche hlovate said...

ok2..teori baru ni malam ni punye ujikaji plak la

shafmechy said...

ok..esok gtau..hehhe

karut marut inche hlovate said...

okay boss:) hihi

karut marut inche hlovate said...

ujikaji telah dijalankan..teori anda tidak berjaya sebb xingt la plak mimpi ape mlm tadi hihi

shafmechy said...

haa..itu berbalik kpd teori 1st, kita bermimpi, tp kdg2 mimpi tu cepat hilang dr memori kita..haha

karut marut inche hlovate said...

Hahaha..macam tu plak ae

Anonymous said...

Aku selalu mimpi berwarna n jarang hitam putih...dan aku baru tau xsemua org mimpi berwarna...aku ngt semua sama..mmg kekdg cuba recall mimpi lepas berjam2..rasa nak meletop..kekdg ngt..kekdg x..mostly x la...