Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Ala..mcm tau2 je semalam aku terkenang zaman sekolah menegah aku dulu...ni 1st segmen abg ben yg aku join..jom la join skali...klik banner atas ye...


Aku nak cerita apa yang aku terigt semalam pasal zaman sekolah aku (x la best sgt). Mula aku terigt adalah first time aku kena rotan dgn PKHEM sekolah..hampeh..baru masuk smggu je kot tingkatan satu...ni gara-gara ikut member aku kuar awal...kelas prep malam sepatutnya abis kul 10.30 mlm..tp member aku tgk senior kitorg dh pakat blah dh, so kitorg pun blah la skali pergi supper kt dewan mkn tu..time tgh mkn tu, kami 2 org je tingkatan satu, yang lain semua senior...tp tetiba ja semua senior lari kuar dari dwn mkn tu, kami ni terpingga-pingga la xtau apa...PIAAPPP!!!...aduh..sakit gila bontot kena rotan..rupanya PKHEM dtg serbu..kena sound kt situ..baru abis orientasi dh pandai buat hal katanya...

Pastu aku terigt pulak time tdo kt asrama, member aku sorg ni mmg kuat sgt mengigau, tdo pun buas..selalu aku terjaga sbb dia..kkdg tumbuk/tendang aku..kkdg dgr dia bercakap...aku igt antara mengigau yg dia cakap adalah, "kak..kak..destinasi kita lps ni mana pulak?"..dia pergi jln2 dgn kakak mana pun xtau la...

pic: google

Kata kat org mengigau, aku pun apa kurangnya, tp bukan mengigau..aku punya kes mamai..separuh sedar...kes ni time aku tgh sedap2 tdo, tetiba member aku saja gerak nak kacau aku..time tu lak aku tgh mimpi..aku mimpi aku main game Ragnarok Online (RO)..dlm mimpi tu aku main tekan2 sejenis item namanya Branch of the Dead Tree..bila aku dlm separuh sedar tu, aku cakap la kat member aku yg aku tertekan..dia punya la serius fikir aku tertekan sebab kerja skolah byk or something yg kaitan dgn perasaan..pastu dia tanya aku.."hang tertekan sebab apa?"..aku dlm masih mamai selamba ja jawab "aku tertekan branch of the dead tree"...perghh..satu dorm aku gelak bagai nk pecah perut..sbb diorg pun main game RO tu, so diorg fhm apa yg aku maksud tu..mmg aku tersedar trus time diorg gelak kuat tu...aduh..kena bahan pastu..

Eh, byk dh ke crita aku ni? jap2..last punya..yg ni kes bangun pagi..kul 7 tiap2 pagi akan ada perhimpunan, so aku slalu set jam kul 6.15 pg..tp, bila sedar alarm bunyi, jadi habit tgk org sebelah kanan aku, dia bangun ke x lg..klu x lg aku sambung tdo lg...yg org sebelah kanan aku tu lak habit dia tgk org sebelah kanan dia jugak..haa..elok la..nasib baik yang kanan skali tu x tgk org sebelah kiri dia..klu yg kanan skali tu lewat bangun..satu dorm tu confirm akan bangun lewat..hehe..

ok.. dah abis..tq kpd yg sudi baca walaupun x best..bg aku yg alami ni kira kenangan manis la...=)

3 comments:

FizA said...

amboih..byk cita dia..hehe.. ^^

shafmechy said...

tu baru tiga..hehe

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html