Saturday, June 18, 2011

Blog tua, Isi Baru

Agak-agak apa la yang aku maksudkan blog tua isi baru ni ye...sapa pernah buka profile aku? kalau korang buka profile aku, akan nampak macam ni:


sorry, tak nampak sangat tulisan...tu ha, bawah user stats, perasan  tak ada tertulis "On Blogger Since: December 2006"....buat pengetahuan korang, aku sendiri pun taktau yang aku rupanya dah ada akaun blogspot ni sejak lepas SPM 2006..sendiri tengok sendiri yang terkejut..hehe

akaun je sejak tahun 2006, tapi blog yang korag tengah melawat ni bermula tahun 2009...masa tu aku boring sangat, tak tau nak buat apa..so aku buat la satu personal blog untuk kongsi pengalaman ngan member-member..time tu nama blog aku adalah "Bila Aku Boring"..follower 11 orang..terdiri dari rakan-rakan sendiri..maknanya aku tak aktif blogging la..

Cuba tengok blog archieve:


Blog aku yang mula tahun 2009 tu aku memang tak aktif...kalau tengok tu, April 2011 entry mula banyak kan..dalam pertengahan bulan April lepas la aku mula betul-betul blogging..mula temui 'rentak' dalam dunia blogging ni...didorong pulak oleh housemate aku juga seorang blogger, makin bersemangat la nk aktif..

Kiranya baru genap 2 bulan aku aktif dalam dunia blogging..Alhamdulillah, banyak yang sporting dan            sudi follow, sudi baca blog aku ni..terima kasih bebanyak..jadi, korang dah tahu kn yang aku masih baru,                        kalau ada aku tersalah apa-apa, tegur la ye..aku open je..

Kekadang terfikir jugak...kat mana aku sekarang kalau aku mula aktif dari tahun 2006? tak pun dari tahun 2009? Nak buat camna, memang asal aku bukan orang yang pandai nak mengarang, susah bagi aku nak berblogging sebenarnya...tapi terlalu banyak cerita dan pengalaman aku nak kongsi...disebabkan keinginan itulah, aku dah boleh mengarang, boleh dah jadi blogger walaupun tak sehebat yang lain..=)
....

17 comments:

izyan yasmin said...

wahhh , dah lama tuhh .
if mula dari 2006 , mesti skrg dah top ^^,

eyrah said...

Kira hebat dah ni. Teruskan comel. Haha

adwafarahin said...

blogging je cara sendri bru best!

snOw sakura said...

blog ni best, santai je.. keep on blogging ya~ :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

fuyoooo blogger tegar~ :D

.m y z. said...

kalau drpd tahun 2006 blogging, kompem blog ni dah pemes and setaraf dengan blogger pemes sekarang :)

ZWAN SABRI said...

lamanyeeeeee... kalau baby yang branak time tu, da pegi tadika da skang.. HEHE

MySuaraBlog: Nasiblah Aku Kurus!

NARDtheNERD said...

baru nak tegur...
sbb nampak kat profile tadi..
hehe.
:)

syarifahsidrus said...

samalah, dulu ada blog pun malas nak update..ikut mood :)

Ila Aqilah said...

dah 5 tahun lah blog ni ek? haha..dah berumur dah :p

Eza Boom Boom :) said...

dah tgok dah profile awk tu lama dah..sebab tu tnya, semalam..haha. tapi, masih salute la kat awak..hehe..baru nak masok 3 bulan aktif berblogging..follower dah dekat 1K..hari ni kot akn tercapai 1000 followers...hebat tak hebat? hebat! :) Alhamdulillah utk kejayaan yg awk perolehi~

shafmechy said...

min: haha..tak sure jugak..klu org tak suka, tak leh top..=P

eyrah: bg sy biasa ja..thanks =)

adwafarahin: yup..btul tu..unik..hehe

snow: yeke? thanks =)

fee: haha..tegar2

myz: tak berani sy nk imagine ke tahap tu =P

zwan: haha..betul jugak kan..dah tadika dah

nard: tu la..semalam eza dh tnya..terfikir la nk gtau korang semua..hilangkan misteri..hehe

syarifah: mood pulak dtg sekali sekala =P

Ila: tu la...dah tua kann..

Eza: thanks bertanya semlm, dah lama nak bagitau, tapi terlupa..semlm ez dah igtkan sy...Insyallah..thans sekali laki k..

TQ untuk semua yg sudi baca blog ni =)

Eza Boom Boom :) said...

u're most welcome..ececeh, Eza dah bongkar misteri la ni..X pe la kalau terlupa..kalau x Eza pun orangnye, mgkin orang lain yang akn tnya awk..:) Happy berblogging~

.m y z. said...

haha tapi blog ni memang menuju ke arah tu pun kan :)

syrupmasin said...

untunglah..*err ape tetibe untung nih :D

izyan yasmin said...

ahaha . alaa , entry best best confirm top punyaa ^^,

EiZaRaZiErYa said...

ahahahaha...~

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄ wink3 >_<