Wednesday, June 8, 2011

Hasil part time, Dapat jugak tengok

Baru balik dari Jusco Bukit Raja..bukan pergi shopping, tapi pergi tengok movie yang memang dalam list 'wajib tengok' aku..X-Men: First Class...bukan senang aku nak bleh tgk movie..duit tarak...poket kering..duit yang ada pun cukup-cukup buat makan ja..rambut aku biar panjang sebab kalau gunting kena RM10..banyak tu RM10..hehe

Dah tu camna aku bleh dapat duit tengok movie lak?....Sabtu lepas, ada member aku ni, Ain..dia mesej aku tanya nak buat tak part time catering..pucuk dicita ulam mendatang...terus aku ajak roommate aku skali..tapi rommate aku taknak..malas katanya sebab tak knal orang tambah kena pakai kemeja putih...

Aku pun berkali fikir..aku pun tak prefer sangat kerja ngan orang tak knal..bukan majikan, tapi pekerja-pekerja lain la..tapi bila fikir punya fikir..lebih baik aku pergi ja...makan free, duit pun dapat...daripada dok rumah, boring memanjang.....jangan dilayan perasan malas..diri sendiri yang rugi




kerja pun biasa ja bagi aku..sampai tempat kenduri tu dalam kul 10 pagi, angkut barang pastu persiapkan meja dan tempat buffet, settle la..just tunggu tetamu datang...lepas tu tugas kami cuma angkut pinggan gelas dan pastikan lauk semua sentiasa ada...walaupun kekurangan pekerja, tapi alhamdulillah, takda masalah yang timbul..

Tetamu datang lepas zohor dalam 1.30 petang sekali dengan ketibaan pengantin..time agak sibuk..dalam kul 3 tu dah kurang dah orang..kul 3.30 petang dah mula kemaskan barang-barang..kul 4 petang dah tutup semua kaunter buffet dan tinggal nak kemaskan saki baki barang-barang yang lain..nak mengemas yang lama ni..dalam kul 5.30 petang camtu baru settle..

Ni still ok la..kalau sebelum ni aku kerja catering kt uitm arau umtuk minggu orientasi, dari kul 6 pagi dah kena bagun sampai 12 malam camtu baru balik...yang aku pelik..dari sekolah menengah, tak abis-abis aku dengan catering, asal part time ja, mesti orang offer catering...tak lama jadi tauke catering la aku..hehe


Atas tu la hasil dari kenduri, tapau nasi minyak untuk dinner..tuan rumah lak bagi yang lebih-lebih 'bunga telur'..hmm..orang panggil apa ye kalau dia bagi gula-gula..cenderahati kenduri? lupa la istilah dia..aku ingat bunga telur je..hehe..kalau ada lagi aku nak kerja lagi..best2..

15 comments:

Cik Suheela said...

wahhh bestnya dpt tapau nasi minyakk...nak keje jugakkkk T_T

snOw sakura said...

wah bestnya keja part time.. sy ni dk umah je, cr keja x de. huhu.. best la keja dgn catering, blh mkn free.. hehe..

ain said...

best sbb knal rmai org..ak pon x tau mse tu rahman,syafiq,zaidee ngan zairie pon join..kalo sume g satu tempat lgi best..hehe ^_^"

Fee Hafeezah ketuk ketboard said...

waaahhhh! best giler, masyuk pun masyuk, tambah kawan, makan pulak free..nak jugak..kikikiki.. :P

redo amin said...

hg lain kali...kalo ad part time mne2x kalo nak org lbih la...aku nak...hahaha....kalo dioarg nak org lbih....haha

shafmechy said...

cik suheela: jom join skali..hehe

snow sakura: cari la keje catering gak..mesti ada..

ain: kebetulan depa ada..senang hati kerja..haha

hafeezah: bab mkn free yang best =P

redo: hang balik rumah hujung mggu, cmna nk ajak

ekin alias said...

nice la....

Green Apple said...

wahhh.. best... teruskan usaha...

piouspdosh said...

best giga leh keje..aku tgh cari part time gak ni, tp tak jumpe2..haha

btw, dlm gambar tu, dua2 tu kawan aku syafiq ngn rahman)..haha..yg sorang tu mcm kenal je, tp tak bape ingat.. :P hahaha

Eza Boom Boom :) said...

Experience is the best teacher! Hehe..Bab makan free memang best..wuiish..

.m y z. said...

wahh kalau nak kawen nanti boleh lah tempat catering. haha :P

misz fae said...

wah! da boleh jadi tauke katering ni!;)

jum singgah blog fae :

http://fzhjmldn.blogspot.com

NuryBella said...

Okay fine...g tgk movie x ajak aku...kedekut gler blnje sndri2 je..pndai eh mntk aku blnje movie hr tuh..cisss! :P

einz miszmessy said...

mdh2an jd la en shaf ni tauke katering blh sy join jd pekerja part tyme~hahaha

terataiflowerz said...

xpnh keje part time ;( pnt mencri