Tuesday, June 14, 2011

Operation Malaysia

Sekarang tengah heboh pasal kerajaan nak block semua website yang berkaitan dengan file sharing, macam Pirate Bay, Warez-bb, Fileserve, Mediafire dan banyak lagi la..tujuannya nak bendung gejala cetak rompak dan lain-lain lagi..untuk mengelakkan kita daripada download movie piracy dari nternet...

Susulan dari berita tu, hari ni heboh pulak mesej dari Hackers yang digelar Anonymous:

Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.
We are Anonymous.
Tapi setakat hari ni, aku boleh la lagi buka website warez-bb, mediafire ..kalau jadi la diorang block semua, internet akan jadi boring dah...kalau terlepas tengok drama kat TV atau movie kat wayang, memang takda harapan la nak tengok melainkan korang kaya nak beli setiap movie yang korang terlepas tu....


Tapi, aku tertanya-tanya..kenapa tak block website lucah? bukan nak mengata...tapi block website yang filesharing tak bagi orang download file pirate, mereka hanya fikir keuntungan mereka berkurang disebabkan gejala piracy..tak fikir pulak budak-budak bawah umur yang senang-senang bukak website lucah, pastu terpengaruh, maka terjadi la gejala seks bebas, buang bayi...yang merosakkan akhlak remaja sekarang...camna tu?


Secara peribadi aku tak setuju..kalau ada kuasa nak block website sesuka hati..block la dulu website yang mendatangkan keburukkan kepada rakyat macam website lucah tu..semua kerana kepentingan wang..sedih aku =( 

12 comments:

nawal addina said...

bgus jgk kne hack ! haha . tu laa , block lg ikot sdp dia -.-

Nur Ayuni said...

aah. website yang merosakkan baik di block terlebih dahulu. huu

CintaZulaikha said...

block..block..block...apadaaa.....

Eza Boom Boom :) said...

terpulang kat pengguna nak guna internet tu macam mana..ye dak? tepuk dada, tnya iman..:)

Singgah sini hari-hari..:)

IeyZa AzmIEy said...

betoi3... setuju! pesal website lucah nakmo block tp benda2 file sharing to seme nk block... huhuhu sedey neyh T_T

izyan yasmin said...

yg last tuhh , min sokong shaf :D

NuryBella said...

BETUL! lbh baek block website lucah..iklan2 internet yg lucah salu nyemak kt page...saket mata...hohoho

NuryBella said...

BETUL! Baek laa dorg bloc website lucah yg asyk melucah kt web tuh....block skali number2 fon yg ske anta 'ON' mcm2 bnde lucah jgk....semak je

Admin said...

aku mmg cukup xberpuas hati bila dye blok piratebay.org.. ape salah web tu lak ade lucah ke??? haizz.. dulu block mininova pon aku nek heran knp malaysia perlu blok laman web cam tu.. y?? kalau setakat blok laman lucah itu mmg bagus tapi ni blok web sharing software??? geram giler xtau nk kte ape lagi.. haizz.. My recent post Cara Mudah Mencari Key Atau Crack Dengan Mudah

Admin said...

aku mmg cukup xberpuas hati bila dye blok piratebay.org.. ape salah web tu lak ade lucah ke??? haizz.. dulu block mininova pon aku nek heran knp malaysia perlu blok laman web cam tu.. y?? kalau setakat blok laman lucah itu mmg bagus tapi ni blok web sharing software??? geram giler xtau nk kte ape lagi.. haizz.. My recent post Cara Mudah Mencari Key Atau Crack Dengan Mudah

missSandwich said...

oo..sbb nih ek?? erm, bab block website download nih yg x cun~~ aq tgk gk kt wyg, tp pstu download gk kt tenet..so?? ='(

shafmechy said...

so pasni kita xleh download dh la =(