Friday, June 17, 2011

Entry lepak: Alhamdulillah, syukur sangat

Aku student degree uitm, sudah semestinya tak terlepas dari gementar tunggu result nak keluar..sape tak berdebar kn, takut kalau ada paper yang kantoi ke, pointer jatuh ke..

Bagi kes aku lak, sem lepas (Julai-Okt 2010) pointer aku agak rendah, paling rendah pernah aku dapat...dalam 2.90 lebih..tak sampai 3.00...satu tamparan jugak la sebab member housemate yang sama batch sama course ngan aku diorang bleh dapat 3.00 ke atas, aku je bawah 3.00....

Paling tak best bila parent tanya brapa result..nak bagitau bawah 3.00 memang berat jugak, selalu maintain atas 3.00..bila bagitau tu, mak aku cakap "takpa la, susah kot subjek, takdak rezeki" macam tak                         happy ja..tak best la klu parent tak happy kn =(..

dan setiap sem pointer makin turun start dari sem 1 diploma..yang sem lepas aku dapat 2.90 lebih tu, sem pertama aku kat uitm shah alam sebagai pelajar degree..mungkin belum adapt lagi kot dengan cara pembelajaran sini...mungkin orang akan kata sama ja macam uitm penang..

tapi, aku ni jenis tak study sangat klu luar masa kuliah, study pun ala kadar, just tengok-tengok camtu ja, tanya la housemate aku apa yang aku  buat malam nak test atau malam biasa, kalau aku pegang buku ja diorang kata "weh, hg biar btoi, tak caya aku"..

aku jenis nak kena faham apa lect ajar dalam kelas, klu lect ajar tak faham, habis la aku...habit macam ni bahaya..tapi nak buat cmna..my style..jangan la sesapa tiru habit aku ni ye...sem ni aku still macam biasa, banyak hentam dalam  test dan exam..peliknya, lagi aku hentam, lagi banyak yang betul jawapan aku..itulah rezeki Allah nak bagi..bersyukur... (korang jangan hentam macam aku, study tau..hehe)

paling best dan bersyukur sangat bila aku buka email pkul 3 pagi tadi, dapat result untuk sem ni:


melebihi apa yang aku harapkan..yela, jawab exam pun hentam ja banyak..tapi Alhamdulillah, Allah nk bagi jugak, siap lebih banyak Dia bagi..tak sabar nak bagitau parent..

P/S: sekadar nk berkongsi kegembiraan dengan korang k..thanks =)

40 comments:

♥misz nana♥ said...

tahniah!! :)

shafmechy said...

thanks =)

ain said...

jom naek sme2..haha..

shafmechy said...

jom2...haha

meLLy! said...

wahh tinggi tu.. tahniah tahniah.

AzwaZynal said...

tahniahhhhhhh!!

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

congrates! wah ! japanese language A kot, semester depan baru fee ambik fluid mechanics..btw, keep it up shaf ! eh, budak dekan :D

MAISHARAH said...

tahniah...bestnya tgok result awk..DL hihi...well done..
pointer sem lepas awk sme ngan sy hihi...(sama la perasaan sy tike tu)

adwafarahin said...

tahniah!
dpt result cmnie x saba nk bg tau parents kan..mcm sye hr tu jugak lah

yasmine :P said...

Tahniah shafmechy!!!!!
waahahaha... cabaran utk ak lak pasnie,,
x dpt dean list lg wooo~~~
huhuhuiii....
TAHNIAH BRADER!!! ^__^

NurIzza said...

tahniah!!!! tak dapat result sbb tak wat lg sufo... waaaaaaaaaaaaa..... sedih.. hope semua lulus ar..

izyan yasmin said...

wahh , tahniah shaf :)

Eza Boom Boom :) said...

Wah! Alhamdulillah! meningkat sangat kot tu...sampai dapat anugerah dekan..Awk ambik bahasa jepon jgk ek??dapat A- lg tu...mesti parents awk senyum smpai telinga lpas dpt tau result awk tu..congratesss! study biar sempoi, dlm kelas je kena focus~

Ceria Gurlz said...

uitm shah alam jugak rupa nye..hehe
btw tahniah ye ^_^

Atiqah Rzk said...

tahniah :)

.m y z. said...

tahniah!

snOw sakura said...

wow!! dean, congratez!! :)

hudaa.udey said...

congrate ye..
eeh? amek jpnese language?? bestnye~!!
goodluck keyh~! :D

Haslinda Ariffin said...

Congratz got DL.. :)

isma said...

amek mekanikal pointer gempak kot... 3.69... congrat...

Solihahazahar said...

syabas ^^

ekin alias said...

mak aiii...
ada ADVANCE DE???
huh gila la haha....

fluid mechanics smpai 2??
huh...

papepon tahniah...

ked khaydee said...

DL??? congrats!!!

cute rasberry said...

tahniah

Aida Azryn said...

wah! tahniah! ^^

FaTinFiRDaUs said...

tahniah.. :)

:: Into The New World :: said...

wahh.. DL laa..
tahniah! nanti naikkan CGPA plak :)

AKU_NAJMI said...

congrats 'budak dekan'...
ngee~

shafmechy said...

Alhamdulillah..thanks all =)

syarifahsidrus said...

dean list :))
tahniah!!

Atiqah Amran said...

tahniah
dpt dekan tu pun sudah menjadi 1 kebanggaan utk dikongsi ngn family..bahagianye

jehanfrhin said...

congrats =))

milla said...

Dean list tu.. Hebat! :D

shafmechy said...

takda la..besa ja..thanks =)

momochan said...

tahniah!! I wish I can be like you..hehe :)
dekan tuhhh~

HaNa Hani said...

wah DL laaa...
congrats
^_^

syrupmasin said...

untunglah..haha..tahniah weh :D

YuMiko itu Nana said...

uwaa..tahniah...
saya nye result sem ni drop plak..
bru nk target anc...huhu..

atien said...

waHHH...
tahniah2...

shafmechy said...

thanks all ^.^