Monday, June 20, 2011

Pertama Kali Buat Video Effect


Ni adalah video ngan aku ngan best friends aku buat awal tahun, Januari lepas...ni first time kami belajar buat effect sendiri guna adobe after effect...sekadar percubaan...so, tak best sangat la effect dan sound effect...jalan cerita pun maybe tak faham sebab time tu hujan dah mula turun, so kami kena cepat..

Yang hisap rokok, itu cuma lakonan..kami bertiga takda yang smoking...hehe...kalau ada yang mengutuk, aku terima, memang tak best pun...dah ada yang kutuk kat youtube..dia kata "bodo"...simple ja dia kutuk kan..tak kisah pun..percubaan ja..

Yang best, orang yang kutuk aku tu, bila aku view profile youtube dia..fuh..top video yang dia upload, video yang keagaaman dalam 2 3 video..tapi yang bawah tu semua video yang mengutuk..macam-macam jenis kutukan..terhadap kerajaan, tehadap negara jiran, terhadap kaum..macam-macam lagi la...kalau kehidupan asyik mengutuk orang ja, sy pun tak tau kata apa kat orang camni...tak mau la ada perangai cmtu ye..

P/S: nak sambung study lak. =P

24 comments:

Liyana Zahim said...

First try nk perfect imposible la.. Anyway, nice try! Pahni ajarla sy yg bute IT ni!! Huuu~

syrupmasin said...

kalu asyik mengutuk ta kemane pon kan..ecece..study tuh..bagus2..slmt study :)

shafmechy said...

bleh je..hehe

izyan yasmin said...

impressive , nice video .
dah mcm goku lawan bezita :D
min yg bdk it pun tak reti buat ni . bolehlaa ajar min ^^.

myezatul aQma said...

pandainya buat..nak jugak..hahha(^__^)

K O R I E said...

Ok lah tue~
ada smagt jugak nk buat vdeo dri korie si pemalas ni

ain said...

hahaha..x sangke ko wat gak video camnie..lawak ar..hahahahahaha...

Azhafizah[フィザ] said...

nice try guys!yang penting kite mencuba kan (=

Eza Boom Boom :) said...

singgah sini nak letak comment before masok tido~..

Eza tak sempat nak tengok video tu sampai habes..Line tenet slow sgt, mmg ada masalah celcom mlm ni..huhu..Tapi ada tgok sikit laa..Hoho, boleh tahan jgk la, not bad...Awk penah belajar silat ek? :). Good-good, x smoking..Hidup dengan cara yang sihat..

p/s: keep on enhancing ur skills ya in whatever u do :)

shafmechy said...

syrup: sakit pala dh sudy ni..haha

min: bleh2..=)

myezatul: kami jenuh mentelaah tutorial siang mlm..haha

korie: sy pun mls...tp dh boring sangat terhasil la sesuatu..=P

ain: mcm hindustan x sound effect =P

azhafizah..yup..tak cuba tk tau kn

eza: macam2 pnah belajar, tapi xpnah abis..basic ja...hehe

izyan yasmin said...

Yeayhhh . shaf nak ajrkan ^^,

Aimifiqa said...

smart la. suke2. tolong la ajar nnt. tak reti gune bende ni. padehal kat lappy ade je. nice try. keep it up! ><

alif haris said...

perghh terbaik bro .. haha :D

shafmechy said...

min: sronok dia..hehe

aimifiqa: jgn biar je..kena selongkar skali skala..sy belajar dari youtube..=)

alif: tq =)

NuSaNa NoSa 91 said...

biarkan org yg mengutuk tu.. jadikan kutukan tu sbg pemangkin kejayaan, ok?? ^_^

izyan yasmin said...

seronoklaa . ada orang nak ajr kot. t boleh buat video mcm ni ^^,
nak buat cerita ben 10 :O

Aida Azryn said...

sila study ye. ;p

Syazwani Amira said...

terbaeklah video ni,, da mcm cte dragon ball da hehehe ;)

shafmechy said...

nusana: alrite...=)

min: ben 10 tu kena belajar advance skit..hehe

aida: mesti..esok dh finall dh..=)

syazwani: haha..thanks ^.^

izyan yasmin said...

ahaha , sifu dah ada .
mana tau jadi . whoaa . ben 10 version min ^^,

terataiflowerz said...

gud try

fiq. said...

aku suke buat bende2 mcm ni sebab nak belajarr, pada yang mengutuk tu, rasa mcm hebat sangat plak.

EiZaRaZiErYa said...

ehehhee...nice lah utk first try~
ahahahaha...~

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄ wink3 >_<

ekin alias said...

ha nice try la