Thursday, June 16, 2011

Segmen Bujang dan Sakura: Kami Tak Lupa Diri

Tiba masanya untuk aku lak join contest/segment/GA orang yang jemput aku sebelum ni..busy study skit...untuk hari ni aku join SnowSakura  punya segmen:

Sila klik SINI atau banner untuk join

Rukun Islam :

  1. Mengucap 2 Kalimah syahadah
  2. Menunaikan solat 5 waktu
  3. Berpuasa di bulan Ramadhan
  4. Menunaikan Zakat
  5. Menunaikan Haji (bagi yang berkemampuan)

Rukun Iman :
  1. Beriman kepada Allah swt
  2. Beriman kepada Malaikat
  3. Beriman kepada kitab
  4. Beriman kepada rasul
  5. Beriman kepada Hari akhirat
  6. Beriman kepada Qada' dan Qadar

err..cepat2..tarikh tutup hari ni 16 Jun

11 comments:

Ain Zulaikha said...

contest macam mana ni? saya pun tak kan lupa diri.. manusia yang dicipta oleh Allah :)

snOw sakura said...

thx sudi join!! wahh, penghormatan terbesar ni, blogger otai join..

yup, ttup pkul 11.59 mlm ni.. :)

shafmechy said...

tengok kat blog snowsakura, dia explain..segmen je

shafmechy said...

sakura: bila sy jd blogger otai ni..haha...u r welcome =)

Nur Ayuni said...

alhamdulillah. rukun iman dan rukun islam tu wajib kena tahu dan hayati. :)

shafmechy said...

yup..betul tu =)

snOw sakura said...

dtg sebagai hakim.. haha, sory lmbt check, busy sket.. =)

shafmechy said...

sy memahami =)

snOw sakura said...

tahniah!! anda terpilih.. nantikan update seterusnya ya.. good luck! =)

http://snowsakura91.blogspot.com/2011/06/finalist-segmen-kami-tak-lupa-diri.html

CikNyz said...

salam kenal.....dari segmen " kami tak lupa diri"
lau sudi..jengukla blog saya...
nantikan entry sy pasal pengalaman mendaki gunung kinabalu baru2 ni..

#dh follow awk tau....

Shakinah Sholehuddin said...

tahniah
"kami tak lupa diri"
singgah2 la ye..=)