Sunday, June 26, 2011

Entry lepak: Dah sampai kampung dah

Alhamdulillah..selamat juga aku sampai kat kampung aku di Perlis ni..bangun seawal 6.30 pagi untuk packing baju-baju dan apa yang patut...aku siap buat list barang apa yang aku bawak balik...bukan apa, kalau aku tak buat list tu, confirm aku lupa apa yang aku bawak balik, pastu bila balik universiti, baru teringat tertinggal barang..

Setiap kali aku naik bas balik Perlis ja, mesti ada ja masalah yang ditimbulkan oleh penumpang kepada pemandu bas...selalunya masalah tentang masa dan tiket...kali ni punya masalah, ada girl tu, tiket dia ada kat member dia..tapi member dia tak sampai-sampai lagi..padahal bas nak jalan dah..nasib baik la pemandu tu baik..dia cakap "takpa la, naik dulu..member dok kat mana la ni? ha..suruh depa tunggu kat duta..bas ni p sana....lain kali tiket pegang masing-masing"....

Aku memang akan naik bas Transnasional sahaja..sebab dah biasa naik bas tu...bukan apa, bila dengar banyak bas kemalangan, takut jugak nak naik bas yang tak pernah dengar nama..bukan nak kata bas Trans. ni selamat..kalau nak kemalangan tu, kemalangan la jugak kan..cuma aku dah biasa dan kebiasaan tu membuat aku rasa lebih selamat...tu pun nak naik bas memang baca doa banyak-banyak la...

Bila dah sampai rumah, rasa lega la..kepala lak mula berfikir apa nak dilakukan untuk 2 bulan kat rumah ni..aku ingat nak cari part time..harap-harap jumpa la part time yang terima dua bulan bekerja...kalau tak buat part time, memang boring la..bangun pagi sembahyang subuh, buka laptop, tengah hari lunch pastu tidur kejap, petang laptop lagi sampai malam..tu la rutin aku kalau tak kerja..nak keluar, member takda.. member semua jauh-jauh...

14 comments:

saiazuan said...

la kmpung kt pelis ka.. aku study kt sana kot

rara pinkmafia said...

perlis panas x?

hmm tulah.kalau nk kemalangan tu mmg kemalangan jugak.tapi bus driver tu kena lah berhati2 kan.

syrupmasin said...

ohh org perlis ke..huhu..slmt cutii :D

Wanie said...

balik Perlis dari mane? KL eh?
besa la macam2 ragam bile atas bas ni..hehe
sy tak suke naik trans..
die punye tempat sandar tu keras la..
suke naik mara liner lagi..:)

Liyana Zahim said...

Heheheh.. Kije la mekdi ke? Takpon blog gile2 smpai dpt wet byk2 ngan nufnang? Gegegge~

Eza Boom Boom :) said...

holiday dah org tu...Hehe, happy oliday dari Eza! Selamat pulang ke tanah air...hehe...:)

shafmechy said...

saiazuan: yup..uitm arau? unimap?

rara: agak panas la...driver kena hati2..hehe

syrup: yela..org perlis..tq =)

wanie: Shah Alam...agak keras la..hentam saja..hehe

liyana: mekdi perlis mana ada..haha..nuffang masih kurang lumayan..=P

eza: Tq eza =)

snOw sakura said...

dlu2 naik bas trans jugak la tp asyik2 bas g kangar ja prob.. ni mslh kta beli tiket seat lain tp bla nk naik, driver ckp ddk ja dkt mn seat yg ksong sbb bas g kangar rosak.. pas2 bla smpai a.star kna tukar naik bas lain.. tiap2 kali nk blk msti jd cm2 smpai bengang.. last2 skg ni naik sani plak.. so far ok ja.. =)

Ila Aqilah said...

dah start holiday? selamat bercuti..
samala, kalau kat rumah mmg jarang keluar..keluar shopping ngan mak ayah..member jauh2..isk

shafmechy said...

snow: pernah2 jadi camtu...geram..tapi dia tukar bas kat perak...1st time naik bas lama camtu..dari perlis 10 mlm..sampai shah alam 7 pagi...

ila: cuti 4 bulan..start 2 bulan lepas, tapi buat short sem..baru habis short sem baru bleh balik kmpung..hehe

syashafie said...

cari lah keje.jgn duduk membazir masa mcm sy nih.hahaha

ekin alias said...

jaohnya perlis :D
utara bebenor~

shafmechy said...

syashafie: dalam usaha..hehe

ekin: jauh..sbb tu xleh balik selalu..=(

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

owh, perlis rupanya..bape jam naik bas dari SA?