Thursday, June 9, 2011

Entry lepak: baru dapat ngadap internet.

Aku dan internet sukar dipisahkan..yela..nak buat apa lagi kt rumah sewa ni..nk tgk tv pun signal tak clear..nak  main game pun, game yang aku dok main kena guna internet...

Aku balik kelas tadi pukul 4  ptg, punya la semangat balik nak blogwalking, sampai-sampai rumah ja....huh..sekali lagi tak bleh masuk rumah...takda kunci..ni dah kali ke berapa pun aku tak tau terkunci kt luar rumah, kena tunggu member yang ada kunci balik...

Bila bleh masuk rumah ja, internet lak buat hal..haduh..terus buntu tak tau nak buat apa..alangkah bernasib baik, pastu member aku call ajak pekena Ais Kacang Special kat seksyen 2..memang favourite aku la ais kacang special tu..diliputi coklat dan seketul ais krim yang di atasnya ada buah laici dan anggur..mphhh...sedap..tambah-tambah lagi waktu petang camtu..kena pulak dengan pisang goreng panas..fuhh..

Balik rumah, call TM tanya pasal stremyx tu, diorang cakap ada masalah kat KL, major breakdown..maybe malam baru elok katanya lagi..sementara ak tunggu, teringat pulak aku ada download cerita Nora Elena..untuk makluman korang, aku tak tengok tv sebab mcm aku bgtau tadi, signal tak clear kt rumah sewa aku ni....mana-mana aku pergi, ada ja cakap pasal Nora Elena..aku kuar ngan member aku pun "Shafiq, you should watch elena, best tau.."...kat facebook pun rata-rata status "jom tengok Elena" "weh tolong download crita Nora Elena jap" "bestnya kalau dapat laki  mcm Seth Tan tu"..

Aku pun tertanya-tanya, betul ke best? aku pun download la cerita tu bila aku free..aku baru download 2 episod, tengah tgk episod 1, tak habis lagi...alang-alang internet dah pulih, aku nak buat enry dulu..hehe

11 comments:

snOw sakura said...

nora elena tu adaptasi dr novel.. huhu..

Fee Hafeezah ketuk ketboard said...

huhuuhu..da lame tak mkn ais kacang kat seksyen 2 tuh,, dulu hari-hari gk singgah..waaaaa! jeles !

Nur Ayuni said...

tahniah sebab dapat update blog.haha

nora elena? suam2 kuku la. :)

salina sayang said...

peminat nora elena di sini.hehee.

ain said...

abc frado..hehe~

Eza Boom Boom :) said...

Eza tak minat tengok cerita :(..Tak tau pun perkembangan cerita nora elena...So sad kan..Diam jer kalau kengkawan cerita pasal tu...

einz miszmessy said...

ok kot cite tu,,,,,sbb adaptasi novel...perfileman mlysia bawu nak buat cm owg jepun n korea....wt kisah cinta berdasarkan komik atau novel~

shafmechy said...

Snow: a'ah..kasih yang suci kn?

hafezah: hehe..dah tak de kt shah alam ke?

Ayuni: suam2 kuku? not bad la kn

salina: yeah..jumpa dah..hehe

ain: yup..betul skali..haha

eza: sy pun tak tau apa, tu yg nk try tgk..=P

syrupmasin said...

haha..kesian..buad la kunci lg 1..best sgt ke nora elena tuh?? ramai gile yg minat kan..

myezatul aQma said...

best ker citer tu?tak pnah dgar pon cter tu..

Ain Zulaikha said...

ngadap internet lah syok, biasa lah tu internet mmg suka buat lembab kekadang je lah hahaa

tgk lah nora elena best..