Monday, May 23, 2011

Entry lepak: Banyaknya dugaan ketika demam

pic: google

Korang kesian la kat aku..korang je la tempat aku mengadu..hehe..semalam lepas post entry pasal aku demam tu, aku terus off laptop, tidur..memang dah teruk sangat dah semalam...bugdet nak bangun awal keluar beli ubat..aku tak nak demam teruk samapi petang, ada kelas petang tu

Dugaan pertama bermula bila aku tak bleh nak tidur disebabkan selsema yang cair...tau kan kalau hingus cair tu memang takleh control, sangat tak selesa..tambah dengan panas dalam badan menyebabkan mata berair..tambah pulak dengan sakit tekak..memang geram sangat tak leh tidur..tengok jam dah nak pukul 7 pagi..lepas sembahyang subuh pun tak bleh sambung tidur...

Aku bleh tidur kul 12 tgh hari, lepas makan ubat..tu pun sebab ubat tu jenis yang bagi kita mengantuk...tapi kul 1.30 petang dah kena bangun, kelas aku kul 2 petang sampai 5 petang...lepas kelas ada meeting lak..abis meeting terpaksa cari mesin atm lak, duit habis..mesin atm lak takda duit RM10..duit aku tinggal RM35 dalam bank, memang tak bleh nak kluar kan la..balik la rumah dengan dompet kosong..

Samapi rumah lak, dapat dugaan paling 'best'...badan aku yang keletihan, terpaksa naik tingkat 5 rumah flat tak berlift ni, sampai ja depan rumah, apa yang aku nampak adalah pintu rumah bermangga...waaa..housemate semua takda kat rumah..dua kluar berjalan, sorang ke Serdang, sorang balik Jelutong...aku takda kunci rumah...kenapa hari ni jugak semua takda kat rumah? sebelum ni tak pernah-pernah semua keluar petang serentak...

Ni baru bleh masuk...tu pun member patah balik bagi kunci, pastu diorang berjalan mana pun aku taktau...kalau aku tak letih ni, panjang lagi aku mengadu kat korang...hehe

16 comments:

jeely jelly said...

lorh..asal awk leh xde kunci rumah ? kalau saye lah..konfem x g claz. tido je.. kpale mesti asyik igt kat mak je.. kalau kat umah mesti best,mak leh urut2 kan.. huhu

jgn lupe mkn ubt! get well soon :)

momochan said...

take a good rest :)

shafmechy said...

kunci limited, tak sempat duplicate lg..kelas tu mmg yang tak bleh ponteng..

Thanks =)

snOw sakura said...

kira ok la demam2 blh berblogging lg kn.. hehe.. get well soon! :)

terataiflowerz said...

short course ke??
smga cpt sihat...

Eza Boom Boom :) said...

lain kali, mkn ubat awal2..prepare awal2 ubat2an tu especially panadol, ubt flu & ubat batok.S0, x la melarat smpai teruk2..Just nk share cara sy je..:)

Hussaini Mustafa said...

tu la. aku dah xde. nak mengadu pn susah. sampai demam2 ni ha. tgk efeknye bile aku xde. @.@

eedaRAWR said...

demam ke. ala cian :p

cik najihah said...

get well soon oke :)

Liyana Zahim said...

Oh zmn da moden! Bru sedo.. T lau demam nk tls kat blo gak! Yay! Neway get well soon ukesss!!

shafmechy said...

yup..tgh buat short cos...ni pun blogging sikit2 ja..tak larat...thanks for the wish u all =)

saini: demam nak pi brunei =P

.m y z. said...

peh dugaan2. dah lah tengah demam kan.

noreenrara said...

sabar je laa...same la kite..br nk start demam nie..hingus cair.pergghh mmg tak bole tido...

get well soon =)

fierapirot said...

ciannye..minum air masak bnyk-bnyk..rehat cukup-cukup...=)semoge cepat sembuh..

ain said...

nnti next meeting ko jumpe ak gerenti baek..haha~

ain dzaya said...

alolo..cianyerr..
abg gojeng nie...
time demam lak dompet kosong, idong berair, rumah di mangga, klas berturut-turut...
dah2..takmo nanges2 dah...