Thursday, May 19, 2011

Terpaksa ke Kemboja

pic: google

Dua hari lepas, aku dimaklumkan oleh member aku, yang aku 'terpilih' untuk pergi ke Kemboja bagi Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM)..aku tau pasal OPKIM ni sebab asalnya aku terlibat dalam mesyuarat first skali...seminggu lepas tu aku dimaklumkan, aku tak terlibat..lega la, malas nak fikir banyak..nak urus aktiviti ke luar bukan senang kan...mind aku dah tak fikir langsung pasal OPKIM ni, sampai la kawan aku sampai kan berita tu...

Lepas tu aku terus SMS presiden persatuan aku, tnya pasal Kemboja tu..betul ke aku terpilih..ke member aku nak bang bang boom aku ke..mana tau kan...tapi presiden ni satu hal la..aku rasa kredit dia takda tu..tak reply pun mesej aku sampai hari ni...terpaksa la aku tnya timbalan presiden dia, Che Pah yang comey tu pulak...

Bila aku bagitau Che Pah tu yang aku takda duit untuk tampung sampai hujung bulan Julai ni, dia cakap semua pun camtu, nak tak nak aku kena pergi jugak...betul la jugak kan, semua mesti takdak duit time cuti...mesti ada yang tnya "kenapa buat bulan Julai?"... Itulah yang paling awal diorang bleh buat yang tak clash ngan mana-mana aktiviti lain..sebab nak pergi seminggu, nak buat time sesi kuliah berjalan, mana bleh..kena tunggu cuti panjang jugak camna pun....

Takpa, aku usaha jugak la...ada hikmah disebalik kena pergi Kemboja ni, at least aku bleh share pengalaman kat sana ngan korang kan..hehe..nanti seminggu aku terpaksa tinggalkan blogging..tapi Insyallah, aku akan buat entry siap-siap, tips ke petua-petua apa ke..pastu entry tu aku letak schedule..automatik post bila sampai tarikh yang aku setkan...

P/S: Jenuh memikir ni..duit..nak cari mana ni..=(

12 comments:

Scya Lollita said...

WUHUUUUUUUUUUUUUU
selamat berkhidmat ;D

izyan yasmin said...

wahhh . bestnyaa . nak ikot :D

W A W A said...

wahhhhh . macam best je . nak ole ole . hehehe .

shafmechy said...

jom pergi ramai-ramai...hehe

ain said...

jommm..

izyan yasmin said...

ahaha . shaf nak bwk sume org . jom pegi :)

HajarRasdi [BdkKck] said...

wahhhh best nya!! nak hadiah. hehe.. =p

p/s : good idea buat schedule. =)

shafmechy said...

ni bukan nak pergi jejalan tau..sampai sana trus masuk kampung, berkhidmat seminggu..huhu..takde jalan-jalan rasanya...ada brani mau ikut? hehe

ain said...

woit..schedule dh ade..terbaek punye..kite join venture ngan fakulti laen..ad 4 buah fakulti..best2..

shafmechy said...

ain: kau la pengasas OPKIM..haha...pastikan ada time utk jejalan..nak bawak semua geng blogger p sana...hehe

ain said...

ade weh..syok tueeee~

izyan yasmin said...

bestnya bestnyaaa .:D